De eetcultuur

04-01-2016 13:33

De oorsprong van vele Griekse gerechten komt vooral van buitenaf. Romeinen hebben bijvoorbeeld de macaroni geïntroduceerd. De Perzische, Arabische en Turkse eetculturen hebben ook invloed gehad in de griekse keuken.

04-01-2016 14:05

Ze eten vaak twee warme maaltijden per dag, en liefst in groot gezelschap. Want Grieken houden van gezelligheid. Eten wordt geassocieerd met liefde en met liefde bereid.                                                                                    

Altijd al is Griekenland een arm land geweest, waardoor simpele, goedkope gerechten van het land werden gebruikt en zijn de gerechten zeer abeidsintensief om te maken. Gerechten kunnen verschillen tonen en kruiden kunnen variëren per streek of per eiland.

13-01-2016 17:59

In de Griekse keuken wordt er veel gebruikgemaakt van olie, ze hebben vaak ook hun eigen olijfboomgaard(je).

De kalamataolijf is is de meest bekendste olijf, daarnaast kent Griekenland ook veel andere soorten olijven. In Griekenland eten ze over het algemeen zwarte olijven, niet gevuld en met pit. 

Bij elke warme maaltijd wordt er brood geserveerd, meestal wit brood.

Vis is in Griekenland een luxeproduct, ookal is Griekenland omringd door zee. Dat komt door overbevissing, milieuverontreiniging,... Voor de meeste Grieken is vis te duur.

Als u naar Griekenland gaat zou ik die gekookte aardappelen die u elke week eet uit u hoofd zetten want dat gebruiken ze nauwelijks in de Griekse keuken.

Een belangrijk product is ook kaas. De Grieken produceren veel soorten kaas, veel meer dan alleen de feta die iedereen kent.